Biografie

Dennis Swiers

Dennis Swiers, geboren op 11 juni 1984 in Utrecht, heeft van kinds af aan een grote liefde voor muziek en entertainment gehad. Zijn talent voor muziek werd al op jonge leeftijd zichtbaar, en gedurende zijn tienerjaren groeide zijn passie voor muziek en theater steeds meer.

Op de middelbare school ontdekte Dennis de magische wereld van musicals en theater. Hij speelde verschillende opvallende rollen in schoolvoorstellingen en begon al op 16-jarige leeftijd met kleine optredens door heel Nederland. Zo vestigde hij zich als een veelbelovend talent in de Nederlandse muziekscene.

Na zijn middelbare school besloot Dennis zich nog meer op muziek te concentreren. Hij wilde niet alleen zijn zangkwaliteiten verbeteren, maar ook zijn algemene muzikale vaardigheden ontwikkelen. Onder begeleiding van gerenommeerde docenten zoals Anneloes Verveld en Jorge Verkroost volgde hij zanglessen en workshops voor acteren en zingen. Zijn streven naar artistieke perfectie leidde hem ook naar zanglessen bij bekende artiesten en docenten, waaronder Anneloes Verveld, Jorge Verkroost, Michelle Splietelhof en Renée van Wegberg. Hij verdiepte zich tijdens deze lessen in de gewaardeerde CVT-techniek (Complete Vocal Technique), die tegenwoordig veel wordt gebruikt in de wereld van musicals. Momenteel verkent hij ook een nieuwe zangtechniek genaamd ‘Vocal Essence’, ontwikkeld door Robin van Beek van Vocal Center.

Niet alleen op het podium, maar ook via zijn eigen radioprogramma op de lokale omroep deelde Dennis zijn liefde voor muziek. In 2010 zette hij een belangrijke stap in zijn carrière door ‘Showentertainment’ op te richten, een bedrijf dat zich specialiseert in theatervoorstellingen. Als eenmansbedrijf creëerde hij verrassende acts voor verschillende gelegenheden, van feesten tot bedrijfsevenementen. Tegenwoordig staat dit bedrijf bekend als DS-PRODUCTIES.

Sinds 2017 vervult Dennis ook de rol van koordirigent. Hij begon bij het kinderkoor Little Stars en werd later dirigent van het ouderenkoor Arendshorst, evenals invaldirigent bij Jongerenkoor Faith.

Met een rijke achtergrond in zowel theater als muziek blijft Dennis Swiers zijn artistieke horizon verbreden. Hij blijft zijn publiek betoveren met zijn buitengewone talent en toewijding aan het vak.