About Me

About Me2019-01-15T13:07:01+01:00

Dennis Swiers is geboren op 11 juni 1984, te Utrecht. Al op zeer jonge leeftijd ontpopte Dennis zich tot een muzikaal individu.

In zijn tienerjaren werd de interesse op het gebied van muziek alleen maar groter. Op zijn middelbare school kwam hij in aanraking met musical en theater. Hij speelde verschillende grote rollen in de schoolproducties. Vanaf zijn 16e begon hij met kleinschalige optredens door heel Nederland.

Na de middelbare school besloot Dennis zich nog meer te focussen op muziek. Hij wilde graag zijn stem en muzikale vaardigheden verbeteren. Hij volgde zanglessen bij Anneloes Verveld en volgde verschillende workshops voor acteren en zingen. Dennis had toen ook een eigen radioprogramma op de lokale omroep.

In 2010 begon Dennis het bedrijf ‘Showentertainment’ en begon zich meer te focussen op het theater. Dit eenmansbedrijf maakt acts voor feesten, bedrijven e.d.

Dennis volgde zanglessen bij Anneloes Verveld, die verschillende cd’s heeft uitgebracht. Ook volgde hij lessen bij Jorge Verkroost, die verschillende grote rollen had, onder andere in ‘Beauty and the beast’, ‘Ciske de rat’ en ‘Droomvlucht de musical’. Momenteel volgt Dennis zanglessen bij Vocal Center. Hij krijgt hier zanglessen van Michelle Splietelhof (Speelde hoofdrollen in o.a. Zorro, Saturday night fever en speelt momenteel in Sister Act) en Renée van Wegberg (Speelde hoofdrollen in o.a. Wicked, Urinetown en Joseph). Tijdens de lessen heeft Dennis een hoop geleerd over de geprezen CVT techniek (complete Vocal Technique)! Deze techniek wordt momenteel veel gebruikt in de musicalwereld! Momenteel krijgt hij les in een nieuwe zangtechniek: ‘Vocal Essence’ ontwikkeld door Robin van Beek van Vocal Center.

Sinds 2015 is Dennis ook lid van het Jongerenkoor Faith in Oude Wetering. Dit koor is in 2014 2e geworden in de A-competitie bij het korenfestival in Rijsbergen.