De regenachtige zondagmiddag blog

Het is gedaan met het mooie weer. Vanmorgen naar de kerk geweest en daarvoor hebben we catechese gegeven aan de broers en zussen van de communicanten. Op de terugweg de hagelbuien en dacht bij mezelf: ‘wat een mooie dag om weer eens een blog te schrijven’.

Mime Producties

Hoe gaat het nu allemaal? Eigenlijk gaat het best goed. In juni was ik gestart met Mime Producties en kan al zeggen dat het beter gaat dan ik van tevoren had verwacht. Een van mijn vaste opdrachtgevers is de kerk en ik mag dan ook elke week aan de gang met het kinderkoor de Little Stars. In het begin vond ik dit toch wel erg spannend, zonder enige ervaring stond ik opeens voor een koor en een aantal weken later zelfs voor 3 koren. Toch heb ik de afgelopen 3 maanden al een hoop geleerd en is dit weer een mooie muzikale reis om uiteindelijk steeds meer in de muziek te kunnen doen. Ook vind ik het werken met de kinderen erg leuk. Daarom ga ik begin 2018 beginnen met zanglessen voor kinderen en jongeren in Roelofarendsveen. Ook staat er een leuk theaterproject met kinderen op de planning. Genoeg leuke dingen dus 🙂

Vomar

Ook ga ik bij de Vomar veranderen van filiaal. De druk en de ruime openingstijden in Amsterdam waren maar lastig te combineren met mijn andere werkzaamheden. Ook al wilde ze mij helemaal niet weg hebben daar, toch kreeg ik een overplaatsing aangeboden naar een ander filiaal, dichterbij en met betere openingstijden. Vanaf morgen sta ik dus in filiaal Noordwijk. Lekker aan het strand 🙂 Ik ben wel erg blij met zo een werkgever die ook naar persoonlijke omstandigheden kijkt en meedenkt. Ook al ben ik erg blij met de overplaatsing, ik blijf een mensen mens en ga een aantal collega’s zeker missen. Het blijft weer een ervaring in mijn leven die ik niet had willen missen.

Zingen

Natuurlijk gaat het zingen ook gewoon door. Naast Faith werk ik momenteel ook mee aan de Gospel Mass. Deze gaan we samen met de Liefde voor Harmonie zingen tijdens de eucharistieviering van zaterdagavond 10 februari in de Petruskerk. Ook met Faith komen er ontzettend leuke dingen aan. Met kerst geven we zoals elk jaar een kerstconcert. Deze keer is ons kerstconcert op zaterdag 23 december om 20:00 in de Mariakerk. Ook zijn we momenteel erg druk met het jubileumconcert op zaterdag 12 mei. Kaarten zijn te koop op de site www.jongerenkoorfaith.nl.

De kerk

Zoals velen van jullie weten ben ik aardig actief in de kerk. Ik dirigeer het kinderkoor, ik zing bij Faith, Ik help mee met de website, geef les aan de broers en zussen van de communicanten en sta regelmatig als gastheer voor de deur. Ik hoor regelmatig om mij heen reacties van mensen die dit nooit van mij hadden verwacht. 3 jaar geleden had ik dit zelf ook niet verwacht, maar ik voel mij er goed bij. Het geeft mij altijd heel veel voldoening om me te kunnen inzetten voor een gemeenschap. Ook geeft het geloof mij rust en vertrouwen en ook in de kerk is er wel humor aanwezig. Daarom sluit ik de blog af met een gezegde die ik vandaag tijdens de viering hoorde:

vertrouw op god, maar zet wel je fiets op slot

 

 

 

 

 

 

2017-11-05T16:03:11+01:00

Leave A Comment