Keuzes deel 2

Ik heb al eerder een blog geschreven over keuzes. Keuzes krijg je volop in het leven. Soms makkelijke en soms moeilijke keuzes. 2 weken geleden stond ik onverwacht voor een belangrijke keuze.

Dirk van den Broek

In oktober 2000 begon ik als 16 jarig jochie als kassamedewerker bij de Dirk van den Broek in Maarssenbroek. Eerst een jaar als hulpkracht, waarbij ik al gemiddeld 20 uur per week werkte. Toen mijn vervolgopleiding niet de opleiding was die ik ervan had verwacht, werd mij een opleiding voor teamleider kassa aangeboden bij de Dirk. Deze functie heb ik toen ik verschillende filialen mogen doen: Bisonspoor, Vleuten, Maarssen-Dorp en Amstelveen. Ik wilde toen graag doorgroeien naar de functie van afdelingsmanager Kassa, alleen voelde ik dat deze functie niet lang meer zou bestaan. Ik kreeg toen de kans om als teamleider winkel naar filiaal Zaandam te gaan om ook de winkel afdeling te leren. Uiteindelijk heb ik dit 5 maanden gedaan en kreeg toen de kans om de opleiding tot afdelingsmanager te gaan volgen. Ik mocht vanaf het begin van deze opleiding de functie al meteen uitoefenen in Filiaal Amstelveen.

17 jaar

van de 17 jaar dat ik bij Dirk heb gewerkt heb ik 7 jaar op mijn eerste filiaal gestaan. Vanuit dit filiaal is toen een hele mooie vriendschap ontstaan met mijn collega Barbara en haar vriend (nu man) Marco. Dit is het voorbeeld van een waardevolle vriendschap die is ontstaan vanuit Dirk. Uiteindelijk ben ik zelfs ceremoniemeester geweest op de bruiloft van deze 2 lieve mensen. Ook heb ik 5,5 jaar in totaal op Amstelveen gestaan. Dit filiaal heeft een hele grote plek in mijn hart. Ook hier zijn mooie vriendschappen ontstaan en kom hier altijd nog graag op de koffie. In al die tijd in deze filialen heb ik geweldige dingen mogen meemaken.

Einde aan een tijdperk

Zoals ik al eerder in een blog heb geschreven, ben ik er eind 2016/begin 2017 een tijd tussenuit geweest. Ik had daarvoor al mijn andere werkzaamheden (zingen en muziek maken) op een laag pitje gezet en was volledig op het werk gestort. Een foute keuze, bleek later. Toen ik na dit moment andere keuzes ging maken (en ook meer muziek ging doen) ging het meteen een stuk beter met mij. Toch was het plezier in het werk minder aan het worden. 2 weken geleden werd ik benaderd voor een kaderfunctie bij de Vomar. De positiviteit en het enthousiasme trokken mij over de streep tijdens de gesprekken. Een nieuwe uitdaging  waar ik ontzettend veel zin in heb.

Dirk bedankt

Dirk heeft mij vanaf mijn 16e veel kansen geboden en veel opleidingen gegeven. Hiervoor ben ik ze heel erg dankbaar. Nu is het tijd om een nieuwe stap te zetten. De toekomst zal het leren of ik de goede keuze maak, van te voren weet je dat nooit zeker. Maar het belangrijke is dat de keuze goed voelt!

 

 

 

2017-05-26T12:17:58+01:00

Leave A Comment