If you can dream it, You can do it

Walt Disney, Laatst zag ik een film over zijn leven en kwam er weer achter dat die man zo een inspiratie is. Ontslagen omdat hij geen verbeelding en goede ideeën had, een keer of 5 Failliet en toch doorzetten. De rest van het verhaal weten we allemaal. Buiten dat ik een groot Disney Liefhebber ben (ik ben gek op de films en parken) heb ik een groot bewondering voor Walt. Éen van zijn mooiste uitspraken  vind ik toch wel “If you can dream it, You can do it”

Pianolessen

Ik roep al een aantal jaar dat ik piano wil leren spelen. Heeeeeeel vroeger, toen ik een klein Dennisje was en nog op de basisschool zat, zat ik op keyboard les. Heb dat een jaar of 2 gedaan. Toch merkte ik op een gegeven moment dat keyboard best beperkt is. Met de piano zal het uiteindelijk ook makkelijker worden om zelf liedjes te gaan schrijven, maar ook bij het dirigeren van het kinderkoor zal dit toch van pas komen.

Dat laatste heeft mij over de streep getrokken om nu maar is de daad bij het woord te voegen en piano les te gaan nemen. Vandaag was het dan de 1e les. Bij keyboard speel je met je linkerhand vaste akkoorden. Bij piano ga je ook echt spelen met je linkerhand. Dit was toch wel even flink wennen voor mij. Tijdens de les kwamen er allemaal liedjes vanuit mijn keyboardlessen langs zoals: Mary had a little lamb en When the saints.

Na de 1e les kan ik wel zeggen dat ik erg blij ben dat ik deze stap genomen heb. Het wordt weer wennen om alles op noten te spelen (omdat ik de laatste jaren vooral op gehoor en eigen interpretatie speelde) en het wordt ook flink wennen om een totaal andere speeltechniek te moeten doen. Vooral de afwisseling in de linker en rechterhand is even wennen. Maar met veel oefenen moet dit ook wel goed gaan komen.

Theater, Muziek en Geloof

De pianolessen zijn ook weer een grote stap in de andere richting. Waar wordt ik echt gelukkig van? Muziek, Theater en het geloof. Gelukkig zijn die dingen heel goed te combineren. Muziek en geloof, door Faith en de Little stars. . Ook het geloof geeft mij veel rust in mijn leven. Buiten de koren help ik ook mee met de site van de federatie en ben ik regelmatig als gastheer aanwezig in de kerk. Theater en muziek een mooie combinatie……..Ik kom hier later nog op terug als dingen concreter zijn. Wel kan ik zeggen dat ik met een heel leuk ‘project’ begonnen, wat zeker voor mij een grote verandering gaat brengen

Zoals Walt Disney ooit zei ‘If you can dream it, You can do it’

2017-05-09T14:29:17+01:00

Leave A Comment