Keuzes

ken jij dat gevoel? Het is lente, de wekker gaat en je stapt uit je bed. Na het ontbijt ga je naar buiten richting je auto om weg te gaan…….maar dan???? ijs op de ramen van je auto. Dus jij moet je hele auto overhoop gooien om de ijskrabber te zoeken. Daar gaat je lentegevoel!

De laatste tijd druk met een aantal projecten. Op 1 mei gaat de nieuwe site van jongerenkoor Faith online. IK heb nooit enig opleiding gehad voor het maken van websites en ook nog dingen van anderen geleerd. Toch ben ik hier redelijk handig in geworden en heb ik een mooie nieuwe site kunnen maken voor Faith. Tijdens de repetitie op maandag 1 mei gaan we LIVE op facebook de nieuwe site onthullen. Kijk allemaal live mee via de FACEBOOK van Faith en bekijk daarna de nieuwe site op www.jongerenkoorfaith.nl.

Morgen mag ik weer lekker op het podium staan. Zoals ik in een vorige blog schreef had ik alle muziek activiteiten op een laag pitje gezet, wat voor mijn gezondheid eigenlijk averechts werkte. Nu ben ik dit weer aan het oppakken. Ik ga een volledig nieuwe tape-act doen met de nummers:
1. Brand New Day
2. Crazy Little thing called love
3. Love Yourself (Piano versie)
4. Fire
5. Stil in mij
6. Blue Suede Shoes
7. Mag ik dan bij jou
8. Abba Medley

Voor mij is dit een grote verandering. Ik trad altijd vooral op met meezingers, die over het algemeen makkelijk te zingen zijn en die ‘veilig’ voelen om te zingen. Toch heb ik besloten om meer op zoek te gaan naar een eigen identiteit als artiest. Bij deze zoektocht wordt ik goed geholpen door de coaches van Vocal Center. Meestal heb ik de lessen van Michelle, maar gister een keertje van Petra. Ik heb al een hoop coaches gehad bij Vocal Center: Robin, Renee, Marcel en Tamar en heb ook nog Linda Wagenmakers hoog op mijn lijstje staan. Het fijne is dat ze allemaal op dezelfde manier werken en vooral aan de gang gaat met het gene wat jij wilt. Volgens mij heb ik al een keer eerder in een blog verteld dat ik altijd nog een tikkeltje onzeker ben over mijn geluid en stem en dan is het toch fijn elke keer de bevestiging te krijgen dat dat best goed zit. Muziek maken is een belangrijk onderdeel van mijn leven en ga dit de komende tijd om meerdere manieren een groter onderdeel in mijn leven maken. Natuurlijk het dirigeren van het kinderkoor na de zomervakantie, het zingen bij Faith en het solo zingen.

even terugkomen op mijn ‘identiteit’ als artiest. Ik heb hier al een begin mee gemaakt met mijn laatste single (Ik vlieg). Dit nummer is al meer  ‘mijzelf’ omdat ik de tekst zelf vertaald hebt. Ik hou ervan om liedjes te zingen met een verhaal, al zijn deze natuurlijk niet voor elk optreden geschikt. Op feest is het natuurlijk niet echt gezellig om te gaan zingen over het missen van mensen en dat soort teksten. Daarom ga ik ook echt werk maken van een nieuwe act waarbij ik mooie luisterliedjes ga zingen met een gitarist of pianist. Dus als je iemand kent die piano of gitaar speelt en die het leuk vind om muziek te maken? Tip mij!

Natuurlijk blijf ik nog wel doorgaan met ‘de meezingshow’, een act van 45 minuten vol meezingers die worden ondersteund door beeld en licht. Deze act krijgt binnenkort een grote metamorfose om het één en ander een stuk professioneler te maken en hoop dat dat in de 2e helft van 2017 klaar is. Daarnaast zal ik niet meer gaan werken met vaste Tape-acts, maar deze meer afstemmen op het publiek van het optreden. Dit maakt het voor mij ook een stuk afwisselender en uitdagender.

Nog een stap: ik heb mij eindelijk aangemeld voor de workshop ‘Vocal Essence’ van vocal center. Ik krijg nu al een hele tijd les via deze methode, maar had de workshop nog steeds niet gedaan. Buiten het feit dat de kennis van deze methode zeer bruikbaar is voor mijn eigen optredens, kan ik dit ook weer gebruiken voor o.a. het kinderkoor. Hoe meer kennis van zangmethoden en technieken, hoe meer ik kan groeien! 

Tot slot ben ik met een ontzettend mooi project bezig. Er komt met jongerenkoor Faith in 2018 een ontzettend gaaf project aan. Ik heb het idee geopperd en ben ook druk met de organisatie en de voorbereidingen bezig. Dit begint allemaal langzaamaan vorm te krijgen. Het bezig zijn met zo een project geeft mij zo ontzettend veel positieve energie. Robin (van Vocal Center) schreef het van de week zo mooi op facebook:

KIES!! Alles kan, het gaat vooral om keuzes maken. Soms klein, soms groot. Soms veel impact soms weinig. Soms maken de kleine beslissingen een levenslange impact soms de grote. Maar zolang jij niet kiest, zal het lot ook niets kiezen. Zo gaat het nu eenmaal en ik ervaar het bijna dagelijks. Deuren echt dicht en ergens anders gaan deuren open. Als je gezond bent heb je altijd een keuze is mijn stellige mening.

Nummer 1 spijtbetuiging op het sterfbed: Ik had de lef moeten hebben mijn leven te leiden, trouw aan mezelf en niet aan anderen.

Dit stukje heeft mij zeker even aan het denken gezet. Hoe ik het ga invullen, ik ben er nog niet uit. Er zijn in mijn geval nu eenmaal een paar dingen waar ik rekening mee moet houden. Wel ben ik eruit dat ik voor 100% ga inzetten om te kunnen doen wat ik leuk vind, ook als ik er voor het diepe moet inspringen……..

 

Liefs,
Dennis

 

2017-04-20T16:41:04+01:00

Leave A Comment