Nieuwe wegen inslaan

Het leven zit vol keuzes. Iedereen heeft wel een moment dat hij bij een T splitsing aankomt en dat je kan kiezen of je links of rechts wil afslaan. Misschien is dat ook wel het mooie aan het leven, dat je keuzes kan en mag maken. De afgelopen jaren heb ik genoeg keuzes moeten maken, sommige zijn goed uitgepakt en sommige minder goed. Misschien was de meest onverwachte (voor mezelf, maar ook voor de mensen om mij heen) wel de keuze om 2 jaar geleden Katholiek te worden. Een keuze waar ik nog steeds achtersta en die al mooie dingen heeft gebracht, denk aan de mooie projecten die ik heb mogen doen, de mooie momenten met Prego, de mooie muziek die we met Faith elke keer maken en de mogelijkheid om na de zomer een kinderkoor te kunnen dirigeren.

Ook in de muziek moet je steeds weer nieuwe keuzes maken. Toen ik een beetje begon op te treden toen ik een jaar of 16 was, kon ik niet echt een goede weg vinden. Ik zong echt van alles, maar zonder enig doel of gevoel erbij. Toen ik wat ouder werd, zong ik vooral de meezing feestnummers. Altijd erg leuk, maar ook weinig uitdagend en ook behoorlijk makkelijk. Later begon ik me ook te richten op mooie musicalnummers, waar veel meer uitdaging in zit. Musicalnummers vind ik heerlijk om te zingen, maar voor veel optredens onbruikbaar. De laatste zanglessen ben ik bezig met Rock ’n roll en pop, wat voor mij een nieuwe uitdaging is. De manier van zingen is toch totaal anders dan musical en ook dan de party liedjes die ik altijd zong.

Vrijdag 21 april mag ik weer optreden in Almere tijdens een reünie van een bedrijf. De veilige tape-act die ik altijd zong heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe setlist met o.a.:  Blue Suede Shoes, Fire, Love Yourself, Crazy little thing called love en nog meer leuke nummers.  De komende tijd zal ik mijn repertoire zeker gaan uitbreiden met dit soort liedjes. Ik heb er in iedergeval weer veel zin in om weer lekker te gaan zingen.

Binnenkort gaat de site van Showentertainment ook weer op de schop. Ik ga bewuste keuzes maken in wat ik aanbied zodat het nog goed te combineren is naast mijn werk, het kinderkoor en Faith. Dit zal ook betekenen dat ik (met uitzondering van vrienden, familie en kennissen) zal stoppen met de discoshows en mij vooral richten op de acts (o.a. de meezingshow, karaokeshow en een aankomende nieuwe act voor kinderen). Nu ik na de zomer het kinderkoor ga dirigeren, en tot de zomer bij het kinderkoor ga meelopen heb ik ook besloten dat ik er 100% voor wil gaan en dan komen we weer bij die keuzes die je moet maken.  Om nog meer kennis op te doen heb ik mij ook ingeschreven voor de workshop in Vocal Essence bij Vocal center, zodat ik ook hier vanuit kennis meeneem die ik weer kan gebruiken bij o.a. het kinderkoor.

één ding is zeker: IK BLIJF MET VEEL PLEZIER MUZIEK MAKEN.

 

Liefs,

Dennis

2017-04-11T12:19:23+01:00

Leave A Comment