Nieuwe muzikale uitdaging

Wat is een wereld zonder muziek? Ik kan mij er geen voorstelling van maken. Wat geeft mij veel kracht? Dat is de muziek. Elke keer als ik met muziek bezig ben, of dit nu zingen met Faith is, zelf optreden, gewoon zangles of er gewoon naar luister komt er een bepaalde stof vrij in mijn lichaam dat mij goed doet voelen. In de drie maanden dat ik thuis zat moet is natuurlijk ook naar de ARBO arts. Die vertelde al dat ik vooral door moest gaan met zingen, want dat is het beste medicijn tegen burn-out klachten. Een waardevol advies wat ik eigenlijk al lang wist. Ook zij ze dat het goed was om nog een leuke hobby erbij te zoeken, wat je wekelijks kan doen. Toevallig is er iets op mijn pad gekomen waar ik al vaker over na heb zitten denken.

Vorige week Dinsdag ben ik voor het eerst wezen kijken bij de repetitie van ‘The Little Stars’, het kinderkoor uit dezelfde kerk waar ik ook bij Faith zing. Voor na de zomer waren ze op zoek naar een nieuwe dirigent en ik was hier wel erg nieuwsgierig naar geworden. Na de repetitie was ik om, er zit genoeg muzikaliteit in de kinderen en niet onbelangrijk: enthousiasme. Natuurlijk heb ik totaal nog geen ervaring met dirigeren, maar dat gaat mij de komende tijd allemaal geleerd worden. Ik heb in ieder geval de enthousiasme om er mee aan de slag te gaan en kan noten lezen, dus dat scheelt ook al.  Ook zal Natascha mij op de achtergrond helpen met haar ervaring tijdens haar stages van haar Pabo opleiding.

Een hele grote muzikale uitdaging, maar zeker een grote stap om meer met muziek te gaan doen. Daarbij is het natuurlijk geweldig om de kinderen muziek te laten maken en ze nieuwe dingen te gaan leren en vergeet vooral niet: Klaar te stomen om uiteindelijk door te groeien naar Faith! Ik heb heel veel zin om de komende tijd van alles te gaan leren over het dirigeren van een kinderkoor en dan na de zomer met het kinderkoor aan de slag te gaan!

Dit zal wel betekenen dat ik mijn showentertainment op een lager pitje zal zetten. Niet dat ik ermee zal stoppen, maar wel dat ik keuzes ga maken in wat ik ga aanbieden aan muzikale acts via showentertainment. Een bewuste keuze omdat ik er ook een fulltime baan naast heb en ik daardoor ook keuzes moet gaan maken. het zal er op neer komen dat ik wat meer zelf zal optreden en minder met de speciale acts aan de gang ga. Hoe ik dat ga vormgeven, moet ik nog even gaan bedenken.

Liefs,

Dennis

 

2017-04-02T11:28:46+01:00

Leave A Comment